DUYURU:
Dergimiz 31.07.2024 tarihi itibariyle TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin tarafından "İzleme" sürecine alınmıştır. Dergi kurulumuza ve yazarlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.
DUYURU:
Dergimiz 30.05.2024 tarihi itibariyle ROAD, DOAJ, ASCI, ESJI'de dahil olmak üzere 10'dan fazla ulusal ve uluslararası yeni dizinde taranmaya başlamıştır. Dergi kurulumuza ve yazarlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.
YAZARLAR İÇİN ÖNEMLİ DUYURU!!!
Lütfen yükleyeceğiniz makaleler için ve halihazırda yüklenmiş makaleler için (sonraki süreçlerde) Dergi Dosyaları bölümünde hazırlanmış dökümanları kullanınız. Makale yükleme esnasında aşağıdaki dökümanların olmasına dikkat ediniz:
-Anonim Tam Metin Dosyası (Sizi, kurumunuzu vb. tanımlayan özel bilgilerin çıkarıldığı tam metin dosyası/ IHEAD Şablon-Template-2024 kullanınız)
-Etik Kurul Raporu (Etik kurul raporu gerektirmeyen çalışmalarınız için hazırlanmış olan Yazarlar için Etik Hususlar Beyan Formu'nu doldurunuz.)
-Telif Hakkı Onay Formu
-IHEAD Başlık Sayfası / Title Page
-Itentichate Raporu (Kaynakça ve doğrudan blok alıntılar hariç %15'i geçmeyecek)
-Yazarlar İçin Hakemlere Yanıt Dosyası (İlk yükleme sırasında gerekli değildir. Değerlendirmeler süreçlerinde kullanınız.)
HAKKINDA
Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Ihlara Eğitim Araştırmaları Dergisi, yılda iki sayı olarak yayımlanan uluslararası, hakemli bir dergidir. Dergimiz eğitimin tüm alanlarıyla ilgili nicel, nitel ve karma yöntem araştırma makaleleri, derleme ve kitap eleştirisi çalışmalarına yer vermektedir.
Ihlara Eğitim Araştırmaları Dergisi ulusal ve uluslararası düzeyde üretilen, özgün bilimsel çalışmaları yayımlamayı ve eğitim alanına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Dergimizin amacı, eğitim ve eğitimin alt alanlarında görev yapan akademisyen, öğretmen ve ilgili alanlarda lisansüstü öğrenim yapan öğrencilerin hem kendi aralarında hem de politika belirleyicileri ve eğitimin diğer paydaşlarıyla bir araya gelerek, gelecek nesillere daha iyi bir eğitim olanağının sağlanabilmesi için yapılması gereken yenilikleri tartışabilecekleri, uluslararası bir platform oluşturmaktır.